fredag 11 december 2015

De heliga bärbuskarna - skriven av anonym författare


Det var en gång en myra som hette Bert. Han hade en fin familj med en storebror, mamma och pappa. En gång när det var dags för Berts storebror att gå ut och samla mat så blev han sjuk. Så Bert blev tvungen att göra det. När han väl var ute så såg han en buske med bär. Inte så många men det fick duga för den busken.

När han hade gått lite till så började solen gå ner. När han gick så såg han ett ljus. När han gick lite till så såg han vad det var...

Han hade hittat en av de heliga bärbuskarna. Han hade hört talas om dem, men aldrig sett dem. Hans familj skulle bli så glad när de fick veta. Nu började solen gå upp och då slutade bärbusken lysa. Så det var så den gömde sig.

Nu tog han med sig ett bär, det blev ett blåbär, Berts favorit. Nu gick han hem men när han hade gått en bit så såg han en varg. Så han la sig i gräset och höll andan. Men vargen såg blåbäret och upptäckte honom. Sen så sprang han och sprang och sprang. Han såg sitt hus nu. Han sprang dit och knackade på dörren och kollade bak.

Vargarna kom. De andra i familjen hade sett vargarna genom fönstret. De öppnade dörren och drog in honom.

Vargarna verkade inte se dem och gick iväg. Senare satt de vid matbordet och åt blåbäret och alla var mätta och glada.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar