fredag 11 december 2015

Gamlingarna - skriven av Linus Thunell, Ella Malmsten, Oscar Sommansson och Basma Abenar


Kerstins käpp lät lätt mot grusvägen där gänget försökte smyga sig fram. De fick inte höras! Kenneth närmar sig och smyger en klapp på Kerstins bak i hemlighet. De närmar sig ett militärflygfält utanför Moskva. Planen är att ta ett militär flygplan, de ska ta ett flygplan som är bäst i test. Det är fullt av militärer som patrullerar runt flygplanen. Gamlingarna ska möta en rik man i England som ska köpa knarket som de släpar på. Gamlingarna i gänget är nervösa. Det märks, för Rune stinker svett. Han har svettats i tre timmar, den svarta tröjan han har på sig har stora svettfläckar och han släpar benen sakta efter sig. I en stor låda som Birgitta släpar på så har de även en pistol. Hon tar upp den och de springer snabbt fram. Birgitta skjuter alla militärer i sin väg. Hon är snabb och har fortfarande kvar sina gamla simningsmuskler från förr. De tar nycklarna från en vakt och slänger in bagaget bak i planet. 

Planet de tar (som fick priset ”bäst i test” för 50 år sedan) startar igång med ett starkt buller. Nu är det gammalt och rostigt så det är knappt att de kommer iväg. Kenneth kör med darrig hand ut på landnings-och startbanan. De lyckas lyfta trots allt! Planet går sakta över skog och hav. Det går mot England, just nu är de över en skog som aldrig verkar ta slut, här och där ser de små sjöar. Ibland ser de folk som sitter och fiskar eller badar. Kerstin sitter och röker och dricker en massa öl ombord på planet. Hon sitter och super sig full och därför så tänker hon inte på att hon slänger en cigg på det lilla golvet. Det börjar plötsligt, lukta, ryka och sedan brinna inne i planet och de måste nödlanda rätt ner i skogen! Som tur var så landar dom i en sjö så att inte hela skogen brinner upp. Lasten sjunker så att Birgitta får simma ner och hämta det på sjöns äckliga botten. Tur att hon fortfarande håller formen från simningen hon tävlade i som ung. När de fått upp knarket som finns i lådorna, så fattas en låda.  Då ser de en gammal man som sitter och fiskar. Han drar upp den sista knarklådan och kollar med glada små ögon på den. Han kollar upp och drar fram lådan framför Kerstin.

- Vad är detta? säger han med gammal darrig röst.

- Kan vi verkligen lita på dig? frågar Kerstin.

- Ja, jag vet ju att det är knark, säger han när han kollat igenom trälådan.

- Okej, det kostar tio miljoner per låda, säger Birgitta, som kommer fram blöt och med en badhandduk över axeln.

- Har du verkligen så mycket pengar? undrar Rune med skarp blick.

- Ja. Jag har ju kreditkort. Han tar fram ett litet kort och ger det till Rune.
- Visst, men om du ljuger så dödar vi dig! säger Rune och kramar pistolen hårt mellan hans rynkiga händer.
Birgitta tar kreditkortet och kysser Rune lätt på kinden.
-                     Det var därför jag gifte mig med dig! säger hon glatt.

-          Men jag behöver inte ditt kort. Vi kan swisha över pengarna! säger Kerstin.

-          Visst, säger han och. Vad är ditt nummer? frågar han.

-          Det är 0123456789, säger Kerstin.

-          Okej, mitt är 0767080901, säger han.

-          Okej, swisha nu då! säger Kenneth.

-          Mhm, säger han och skickar 100 miljoner till dom.

-          Föresten heter jag Pär, säger fiskaren Pär.

-          Tack! säger Rune och skjuter den gamle mannen rätt i huvudet!

Han sjunker ner och tillsammans hjälper alla gamlingar till att slänga ner Pärs lik i sjön. Innan de gör det så tar Rune hans bilnycklar. Sen så tar dom allt knark och slänger in det i Pärs gamla bil. Rune kör iväg in emot Englands huvudstad London.  På vägen köper de alla en hamburgare ifrån McDonalds. Det luktar gott av hamburgare i hela bilen. Osten är kladdig och den rinner in med kladdig smak i munnen.  Coca cola var det enda som fanns att dricka så de lastade in 4 liter.  Sen fortsätter de. Men de hinner knappt komma iväg igen förrän Kenneth behöver gå på toa. Så är det att vara gammal! Man ser hans smala gestalt långt in bland träden. Han kommer tillbaka efter fem minuter. Efter ytterligare fem minuter så behöver istället Kerstin gå på toa. Rune suckar högt och stannar bilen. Hon tar sig klumpigt ut med sin överviktiga kropp. Man ser hennes tjocka gestalt sitta där. Efter ytterligare fem minuter kommer hon tillbaka och sätter sig i bilen. Det går 10 minuter i full fart. Sen behöver Birgitta gå på toa. Rune suckar stort ytterligare en gång och säger att det blir svårt att köra om han ska stanna för kisspauser hela tiden!

Birgitta kommer tillbaka efter fem minuter. Efter det behöver ingen gå på toa, eller? För efter fem minuter till behöver faktiskt Rune själv gå på toa. Där sitter han i en halvtimme.  När han kommer tillbaka så är ingen kvar i bilen.  Birgitta står och plockar svamp och Kenneth och Kerstin sitter borta på en stubbe och pratar. Dom är hemligt kära i varandra. Därför har de inte berättat för någon.

-          Hallå, nu får vi åka! skriker Rune.

-          Du satt ju på toa i evigheter! skriker Kenneth tillbaka.

Alla går tillbaka till bilen lite sura. Birgitta hittade bara 3 svampar som dessutom var mögliga, så hon slängde dem.

Klockan 01:25 kom de fram i London.  Dom skulle möta den rika mannen som skulle köpa knarket 1:30 så fem minuter han dom ta fram knarket på. Det var tungt och Rune svettades fortfarande. Birgitta sjöng där hon bar en stor knarklåda med Kenneth. Kerstin var så gammal och tjock så hon knappt kunde få ut allt skräp. De alla var så upptagna så att de inte la märke till mannen så iakttog dem.

Han steg fram prick klockan 01:30 och hade en jättestor hatt  på sig, som nästan gick ner för ögonen. Han luktade gott, som att han badade för bara några timmar sedan. Han har en stor svart rock och lång mustasch.

-          Hej, var är knarket? säger han med mörk stämma.

-          Hej, det står här borta. säger Rune.

Mannen går fram till lådorna och öppnar dem. Han nickar och visar en stor resväska med 100miljoner i.

-          Här! säger han och drar med sig väskorna.

-          Äntligen, nu har vi alla pengar, säger Kenneth.

Dom checkar in på ett lyxhotell mitt i London. Hela nästa dag firar de bara. Birgitta och Rune sover i ett rum och Kenneth och Kerstin sover i ett annat. På kvällen så går de ut och shoppar. De går in på Dressman för att hitta kostymer som Kenneth och Rune ska ha på sig. Sen går de in på MQ. Dom går även in på Odd Molly och Scorett för att hitta kläder och skor till damerna. På kvällen firar de med fondue och fint rödvin.

Mitt i natten, tassar plötsligt Kenneth och Kerstin på tå in i Rune och Birgittas rum. Kenneth kramar pistolen i sin hand och trycker av! Där i den fina sängen ligger nu Birgitta och Rune döda i ett hav av blod. Sen går allt snabbt. Kerstin packar ihop alla sina saker och Kenneth hjälper henne med att släpa ut väskorna. De springer ut och checkar ut i farten. Sen så tar de den snabbaste taxin till flygplatsen. Pengarna har de med sig i den stora väskan. De springer in till tullen, men där så kommer de inte förbi. Knarkhundar luktar att de har varit nära knark så de tar in dem på förhör. De är fast i tullen!

Hur ska det nu gå – kommer de inte komma iväg till sin drömplats Hawaii…..?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar