onsdag 16 december 2015

Barnhemmet - skriven av en anonym författare



Ida och hennes bror Tristan hade precis fått reda på att de hade en moster som inte var död. Hon hette Angy. De skulle äntligen flytta ifrån det där ruskiga gamla barnhemmet och de skulle äntligen få gå på en riktig skola.

- Jaaaaaa! Det är sommarlov, sa Tristan.
Första dagen skulle Simon sova över hos Ida. De skulle se film och äta chips. Men helt plötsligt sa Simon,

- Ska vi gå till spökhuset eller?
- Spökhuset? ,sa Tristan.
- Ja barnhemmet uppe vid Solbacken ,sa Simon.
- Ehhh måste vi? ,sa Tristan.
- Ähh kom igen nu ,sa Simon.
De svarade med ett, Okej!?!?!.
- Då så ska vi ge oss iväg eller? ,sa Simon.
- Visst ,sa Ida.

De gav sig iväg mot det gamla barnhemmet och de tog med sig vars en kaka och en ficklampa. Dörren var öppen. Simon gick in men Ida och Tristan stannade kvar. Efter tio minuter hörde de ett skrik. Det var Simon. De gick in långsamt. De hittade inte honom. De gick ner i källaren och tittade där men ingen var där. De tittade i alla sovrum men ingen vara där heller. Men Tristan hittade ett rum som en flicka hade bott i.

Helt plötsligt sa Ida,
- Men det här är mitt gamla rum.
Simon låg där inne på marken. Han hade näsblod och han hade antagligen svimmat. De tror att han hade blivit slagen eller något sådant. Ida kom precis på att hennes gamla och dumma barnhemsmamma hade dött där på barnhemmet. Det sägs att hon fortfarande spökar runt där. Hon vill ha ett offer. Helt plötsligt helt automatiskt skrev någon med blod ”Gå här ifrån innan något händer med er”

- Ahhhhhh! ,skrek Ida och Tristan.
De tog med Simon hem. De bestämde sig för att aldrig gå dit igen. De kom hem rädda till Angy tills de såg att hon höll på med något rött. När hon vände sig om såg de något de aldrig ville se………..


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar