tisdag 15 december 2015

Flytten - skriven av en anonym författare



En kväll när Adriell kom hem från skolan hörde hon ett konstigt ljud, det lät som om någon pratade i köket. Hon gick mot köksöppningen och när hon var framme vid köket såg hon att det bara var hennes föräldrar som satt vid matbordet och pratade. Hon frågade,

- Vad pratar ni om? Samtidigt satte hon ner sin väska och tog av sig sin jacka.

- Vi har några nyheter, vi ska flytta, sa mamma Irma.

- Va? Varför? Vad har jag gjort för att förtjäna detta? Skrek Adriell.

- Du har inte gjort något fel. Jag har fått ett jobberbjudande i Halmstad, svarade pappa Maldo.

En vecka senare…

- Är du vaken än? Frågade Irma.

- Nej jag sover fortfarande, svarade Adriell. Hon reste sig upp från sängen och tog fram sina resväskor och började packa sina accessoarer och lite andra grejer. Nu önskade hon att hon höll i en kopp varm choklad med marshmallows i. Helt plötsligt höll hon i en kopp, man kan ju undra vad det fanns i koppen. Hon kände obehag i hela kroppen.

- Hur kunde detta hända, sa hon tyst för sig själv. Nu kände hon sig lite nöjd.

- Vill du ha lite varm choklad? Frågade Irma till Adriell.

Nej tack, jag har redan. Svarade Adriell, och skrattade för sig själv. Hon tänkte på vad hon kunde göra med de här förmågorna.

Jag skulle ju kunna göra så att vi aldrig flyttar, tänkte hon för sig själv.

Fem minuter senare…

Blundade hon och önskade. När hon öppnade ögonen var hon fortfarande kvar i sitt rum. Hon gick ut genom sitt rum och blev jätteöverraskad. Det såg ut som en svinstia, kläder låg överallt, mat låg utspritt över hela golvet. Adriell ropade ut i hela huset:

-Var är alla! Vad har hänt? Irma kom mot henne och frågade:

-Kommer du inte ihåg? Pappa förlorade ju jobbet på grund av att vi inte kunde flytta. Och nu är vi bankrutt. Efter några dagar klarade Adriell inte av svinstian och önskade att de flyttade till det nya huset. Hon blundade och önskade. När hon öppnade ögonen var hon i det nya rummet. Eller var hon det?


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar